Frankfurtská hovězí roláda
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 100gramůMaso mleté - mix
- 20gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 400gramůHovězí maso zadní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPárky jemné
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
461 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso okořeníme a zamícháme do něj 2 lžíce sladké smetany. Přídáme na kostičky nakrájenou slaninu a půlku drobně pokrájené cibule.
- 2Plátek masa lehce naklepeme, okořeníme, do středu rozložíme mleté maso a párek.
- 3Stočíme a omotáme nití, povrch rolády poprášíme moukou.
- 4Druhou půlku cibule zpěníme na tuku a osmahneme roládu ze všech stran.
- 5Podlijeme vodou a přiklopenou za občasného podlévání dusíme v troubě doměkka.
- 6Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a povaříme na hustou omáčku.
- 7Přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
- 8Omáčku procedíme, roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.