Frankfurtská polévka
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 2litryHovězí vývar základní
- 13,3gramůPaprika mletá sladká
- 333gramůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 133,3gramůPárky jemné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
562 mg
Postup přípravy
- 1Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.
- 2Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
- 3Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 4Potom do polévky přidáme oloupané párky, které jsme nakrájeli na jemné plátky a podusili na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.
- 5Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Frankfurtská polévka
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru:😎
Anonymní uživatel
so 18. 6. 2016
Frankfurtská polévka
Moc dobrá polévka, musím pochválit. Spotřebovala jsem jen více tuku než uvádí recept a nedávala jsem polévkové koření, měla jsem silný vývar. Kdo chce, může do polévky přidat uvařit trochu brambor nakrájených na kostky. Jednoznačně palec nahoru:😎