Frankfurtská roláda z vepřového bůčku
45 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusCibule
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 4kusyPárky Frankfurtské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1588 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
148 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
- 2Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a doprostřed položíme párky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 3Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem z Masoxu.
- 4Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 5Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 6Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.