Frankfurtské brambory
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyPárky Frankfurtské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
58 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a spolu s párky nakrájíme na kolečka.
- 2Pekáč vymažeme sádlem a urovnáme do něj střídavě vrstvy brambor a párků. Povrch polijeme rozpuštěným sádlem, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci.
- 3Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.