Frankfurtský hovězí závitek
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 200gramůVepřový výřez
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůPárky jemné
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.
- 2Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.
- 3Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.
- 4Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.
- 5Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.
- 6Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 7Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.