Františkolázeňské mandlové rohlíčky
60 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 250gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dáme do mísy mouku a uděláme uprostřed důlek.
- 2Rozetřeme droždí se lžičkou cukru v mléce a nalijeme do důlku. Smícháme s malým množstvím mouky, přikryjeme mísu utěrkou a necháme kynout.
- 3Utřeme do pěny máslo s cukrem, vmícháme postupně žloutky, smetanu, sůl a citronovou kůru.
- 4Vypracujeme na vále tužší těsto, které přikryjeme a necháme vykynout, aby zdvojnásobil objem. Prohněteme, vyválíme na tenkou placku a krájíme čtverce 10x10 cm.
- 5Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a roh od rohu svineme do tvaru rohlíčku.
- 6Necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme na vymazaný plech.
- 7Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 170 stupních dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.