Františkolázeňské mandlové rohlíčky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme do mísy mouku a uděláme uprostřed důlek.
  • 2
    Rozetřeme droždí se lžičkou cukru v mléce a nalijeme do důlku. Smícháme s malým množstvím mouky, přikryjeme mísu utěrkou a necháme kynout.
  • 3
    Utřeme do pěny máslo s cukrem, vmícháme postupně žloutky, smetanu, sůl a citronovou kůru.
  • 4
    Vypracujeme na vále tužší těsto, které přikryjeme a necháme vykynout, aby zdvojnásobil objem. Prohněteme, vyválíme na tenkou placku a krájíme čtverce 10x10 cm.
  • 5
    Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a roh od rohu svineme do tvaru rohlíčku.
  • 6
    Necháme vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme směsí mandlí a cukru a dáme na vymazaný plech.
  • 7
    Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 170 stupních dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.