Frgále
75 min.
Ingredience
- 120gramůSádlo škvařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 60gramůDroždí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- Na drobenku
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- Na potření
- Na povidlovou náplň
- 300gramůPovidla švestková
- 2lžíceRum
- 80lžicCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- Na tvarohovou náplň
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 80gramůCukr krupice
- 500gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
2 g
Cukr
118 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2Droždí rozdrobíme do misky, utřeme se lžící cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a lžíci hladké mouky. Droždí necháme na teple vzejít.
- 3Do mísy prosejeme obě mouky (lžíci hladké odložíme na posypání těsta), přidáme vzešlý kvásek, cukr, po okraji mísy nasypeme sůl, vlijeme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a sádlem a rozšlehanými žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout alespoň půldruhé hodiny. Během kynutí alespoň jedenkrát promícháme.
- 4V mezičase připravíme náplně.
- 5Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka.
- 6Povidla rozmícháme s rumem, cukrem a jsou-li příliš tuhá, přimícháme vodu.
- 7Z mouky, cukru a másla vypracujeme mnutím mezi prsty drobenku, kterou necháme v lednici vychladit.
- 8Z těsta vytvoříme 4 placky, kterými vyložíme plechy, okraje uděláme vyšší, aby náplň nevytékala. Placky pomažeme náplněmi, posypeme drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
- 9Když jsou koláče upečené, potřeme okraje rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.