Frgále

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
213 g
Vláknina
2 g
Cukr
118 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
  • 2
    Droždí rozdrobíme do misky, utřeme se lžící cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a lžíci hladké mouky. Droždí necháme na teple vzejít.
  • 3
    Do mísy prosejeme obě mouky (lžíci hladké odložíme na posypání těsta), přidáme vzešlý kvásek, cukr, po okraji mísy nasypeme sůl, vlijeme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a sádlem a rozšlehanými žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout alespoň půldruhé hodiny. Během kynutí alespoň jedenkrát promícháme.
  • 4
    V mezičase připravíme náplně.
  • 5
    Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka.
  • 6
    Povidla rozmícháme s rumem, cukrem a jsou-li příliš tuhá, přimícháme vodu.
  • 7
    Z mouky, cukru a másla vypracujeme mnutím mezi prsty drobenku, kterou necháme v lednici vychladit.
  • 8
    Z těsta vytvoříme 4 placky, kterými vyložíme plechy, okraje uděláme vyšší, aby náplň nevytékala. Placky pomažeme náplněmi, posypeme drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
  • 9
    Když jsou koláče upečené, potřeme okraje rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.