Frgále s borůvkami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo.
  • 3
    Mléko smícháme s droždím, žloutky a olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku s cukrem a špetkou soli, přimícháme mléko s přísadami a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.
  • 4
    V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmažíme strouhanku.
  • 5
    Z vykynutého těsta vytvoříme koláč, vložíme ho do vymazané formy a u těsta vytvarujeme vyšší okraje. Koláč posypeme osmaženou strouhankou a skořicí, rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou.
  • 6
    Koláče pečeme v středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut, až okraje zezlátnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.