Frgále s borůvkami
55 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůDroždí
- 35gramůCukr krupice
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 15gramůStrouhanka
- 200gramůBorůvky
- 1lžíceSkořice mletá
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo.
- 3Mléko smícháme s droždím, žloutky a olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku s cukrem a špetkou soli, přimícháme mléko s přísadami a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.
- 4V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmažíme strouhanku.
- 5Z vykynutého těsta vytvoříme koláč, vložíme ho do vymazané formy a u těsta vytvarujeme vyšší okraje. Koláč posypeme osmaženou strouhankou a skořicí, rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou.
- 6Koláče pečeme v středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut, až okraje zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.