Frikadely z vařeného masa
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso vařené
- 60gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůBrambory vařené
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 600gramůBramborová kaše
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
47 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené hovězí umeleme na strojku a vložíme do misky. Přidáme vařené brambory, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, sůl, pepř, posekanou petrželku a špetku mletého muškátového oříšku. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vytváříme rukou malé placičky velikosti karbanátků a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
- 3Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.