Frikasé kuřecí s limetkou
115 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusKuře
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 500gramůCibulka jarní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 2kusyLimetka
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
69 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.
- 2Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.
- 3Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.