Frikasé kuřecí s limetkou

115 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 1kusKuře
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 500gramůCibulka jarní
    • 1kusPaprika zelená
    • 1kusPaprika červená
    • 1,5decilitryVývar drůbeží
    • 2kusyLimetka
    • 2kusyChilli paprička
    • 2lžíceOmáčka ústřicová
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1103 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
69 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, obalíme kousky kuřete v osolené mouce a 4 minuty smažíme, dokud nezhnědnou.
  • 2
    Vyjmeme kuřecí maso a vložíme do velkého hrnce. Nasypeme na maso pokrájenou cibulku. Ve šťávě v pánvi smažíme pokrájenou papriku. Přidáme limetkovou šťávu, kuřecí vývar a limetkovou kůru a 5 minut povaříme. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli, worcestr a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme obsahem pánve.
  • 3
    Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme zapékat do předehřáté trouby na 90 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.