Fritované sirkové brambory

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6775 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
750 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na hranolky a ty pak ještě na tyčinky o síle jedné zápalky. Pokrájené tyčinky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.
  • 2
    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové tyčinky 5 minut do křupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.