Fritované sirkové brambory
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3špetkySůl
- 5litrůVoda pitná
- 3litryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6775 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
750 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
113 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na hranolky a ty pak ještě na tyčinky o síle jedné zápalky. Pokrájené tyčinky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.
- 2Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové tyčinky 5 minut do křupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.