Fritované taštičky s jehněčím masem

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku se solí, smetanou, vodkou a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto a zabalené ve fólii necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Poté dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Zelí vymačkáme a pokrájíme. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a na lžíci rozpáleného sádla ji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a zelí, krátce podusíme. Směs přemístíme do mísy, vmícháme žloutek, kysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Polovinu těsta na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Rozdělíme na něj v cca 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Okolo potřeme vodou. Rozválíme zbylé těsto a zakryjeme jím první plát. V místech, kde není náplň, přitiskneme, rádýlkem vykrojíme čtvercové taštičky a necháme oschnout na ubrousku.
  • 4
    V hluboké pánvi rozehřejeme cca 1cm vrstvu sádla a taštičky na něm postupně smažíme po každé straně cca 5 minut dozlatova. Rozložíme na papírovou utěrku, osušíme od tuku a ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.