Fritované taštičky s jehněčím masem
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 200gramůJehněčí plec
- 1kusCibule
- 100gramůZelí kysané
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceVodka
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme mouku se solí, smetanou, vodkou a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto a zabalené ve fólii necháme 20 minut odpočinout.
- 2Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Poté dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Zelí vymačkáme a pokrájíme. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a na lžíci rozpáleného sádla ji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a zelí, krátce podusíme. Směs přemístíme do mísy, vmícháme žloutek, kysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem.
- 3Polovinu těsta na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Rozdělíme na něj v cca 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Okolo potřeme vodou. Rozválíme zbylé těsto a zakryjeme jím první plát. V místech, kde není náplň, přitiskneme, rádýlkem vykrojíme čtvercové taštičky a necháme oschnout na ubrousku.
- 4V hluboké pánvi rozehřejeme cca 1cm vrstvu sádla a taštičky na něm postupně smažíme po každé straně cca 5 minut dozlatova. Rozložíme na papírovou utěrku, osušíme od tuku a ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.