Frittata s cuketou

80 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát.
  • 3
    Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy.
  • 4
    Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce.
  • 5
    Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu.
  • 6
    Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme.
  • 7
    Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.