Frittata s cuketou
80 min.
Ingredience
- 680gramůCuketa
- 55gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme oba konce cukety a nakrájíme na proužky.
- 2Vložíme do cedníku, osolíme a 20 minut necháme odstát.
- 3Opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme na proužky slaninu a osmahneme ve velké pánvi. Vložíme ji do mísy.
- 4Necháme změknout na pánvi cuketu na oleji, přisypeme do mísy se slaninou a olej schováme. Okořeníme a přimícháme vejce.
- 5Vytřeme pánev a rozpálíme v ní znovu olej. Vlijeme do ní vejce s cuketou a osmahneme z jedné strany omeletu.
- 6Vejce, které se neosmažilo, můžeme rozlít do krajů. Když máme jednu stranu omelety hotovou, přikryjeme omeletu talířem a obrátíme.
- 7Osmahneme z druhé strany a když je hotová vyndáme ji, položíme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.