Frittata s cuketou a pecorinem

28 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
412 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.
  • 2
    Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.
  • 3
    Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.
  • 4
    Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Frittata s cuketou a pecorinem
Kozí sýr máme moc rádi 😁