Frittata s cuketou a pecorinem
28 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyCuketa
- 2lžíceTymián čerstvý
- 120gramůSýr kozí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
412 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a mírně zašleháme vidličkou. Přidáme špetku soli a pepře, omyté nastrouhané cukety, čerstvý tymián, nadrobno rozdrolený čerstvý kozí sýr a vše promícháme.
- 2Do pánve, kterou můžeme dát i do trouby, nalijeme olej a prudce rozehřejeme. Na olej nalijeme vaječnou směs a rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Potom stáhneme oheň a necháme na slabém ohni 5-7 minut dojít.
- 3Potom frittatu posypeme strouhaným ovčím sýrem pecorinem a vložíme pánev na minutu pod gril, aby sýr vytvořil zlatou kůrku.
- 4Hotovou frittatu ozdobíme větvičkou tymiánu, rozkrájíme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Frittata s cuketou a pecorinem
Kozí sýr máme moc rádi 😁