Frittata s pórkem, šunkou a vejci

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
  • 2
    Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
  • 4
    Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.