Frittata s pórkem, šunkou a vejci
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 8lžicSýr Gruyére
- 6kusůVejce slepičí
- 120gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V troubě zapneme gril a necháme ho rozehřát.
- 2Vedle v misce rozšleháme vejce s hořčicí, špetkou sladké papriky, solí a pepřem.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a olej a restujeme na něm asi 4 minuty na kolečka nakrájený bílý pórek. Přidáme šunku nakrájenou na jemné nudličky, a opět 2 minuty restujeme. Směs zalijeme vejci, aby byla rovnoměrně rozprostřená po dně a asi 2 minuty potřásáme a nadzvedáme okraje, aby nám vejce zatuhla a potom necháme ještě 3 minuty doběhnout. Frittatu posypeme nastrouhaným sýrem a dáme ji na pár minut pod gril, aby nám zezlátla.
- 4Hotovou frittatu rozkrájíme na klínky a podáváme horkou, studenou i vlažnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.