Frittata se slaninou

55 min.
Itálie
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety nakrájíme na kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut odstát. Důkladně je opláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky a dokřupava osmažíme. Přesypeme ji do mísy.
  • 2
    Ve vypečeném tuku osmažíme cuketu a přendáme ke slanině. Vše okořeníme a přimícháme rozšlehaná vejce.
  • 3
    Do pánve s tukem vlijeme vejce s cuketou a z jedné strany omeletu osmažíme. Když je jedna strana omelety osmažená, přikryjeme ji talířem a opatrně ji obrátíme pomocí obracečky.
  • 4
    Omeletu necháme z talíře sklouznout druhou stranou zpátky do pánve, posypeme parmezánem a osmažíme ji z druhé strany. Vyjmeme ji ve chvíli, kdy je hotová i uprostřed. Nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.