Frittata se slaninou
55 min.
Ingredience
- 700gramůCuketa
- 80gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceSýr Parmezán
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cukety nakrájíme na kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut odstát. Důkladně je opláchneme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na nudličky a dokřupava osmažíme. Přesypeme ji do mísy.
- 2Ve vypečeném tuku osmažíme cuketu a přendáme ke slanině. Vše okořeníme a přimícháme rozšlehaná vejce.
- 3Do pánve s tukem vlijeme vejce s cuketou a z jedné strany omeletu osmažíme. Když je jedna strana omelety osmažená, přikryjeme ji talířem a opatrně ji obrátíme pomocí obracečky.
- 4Omeletu necháme z talíře sklouznout druhou stranou zpátky do pánve, posypeme parmezánem a osmažíme ji z druhé strany. Vyjmeme ji ve chvíli, kdy je hotová i uprostřed. Nakrájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.