Fu yong krevety
15 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusMrkev kořen
- 5kusůVejce slepičí
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaKoření pěti vůní
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžičkySezam - semena
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
775 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme do něj nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Mrkev shrneme k jedné straně woku a do volného prostoru vlijeme rozšlehaná vejce. Smažíme 2 minuty za opatrného míchání. Přimícháme krevety, koření pěti vůní a sójovou omáčku. Povaříme 3 minuty.
- 2Hotový pokrm přendáme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou, sezamovými semínky a pokapeme sezamovým olejem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.