Fusilli alla Rosaria
65 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibule
- 1kusŽemle tuková
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme asi 5 minut.
- 3Nastrouhaný sýr smícháme s kostičkami osmažené žemle. Uvařené těstoviny vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme sýrem s osmaženou houskou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.