Fusilli s artyčoky

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou.
  • 2
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
  • 3
    Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  • 4
    Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.
  • 5
    Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.