Fusilli s artyčoky
40 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůArtyčoky
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- 3Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 4Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.
- 5Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.