Fusilli s boby a smetanovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.