Fusilli s lososem, špenátem a žampiony
30 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 200gramůLosos - filety
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme špenát a roztrháme listy na nepříliš velké kousky. Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky.
- 2V širší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby a osmahneme 3-4 minuty. Osolíme, přidáme kostičky lososa, kousky špenátu
- 3a restujeme několik minut. Vlijeme smetanu a sundáme pánev z ohně.
- 4Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme,
- 5když jsou „al dente", dáme na pánev k omáčce.
- 6Vše vrátíme zpátky na oheň a za častého míchání dovaříme těstoviny
- 7ještě 2 minuty. Fusilli posypeme dle libosti pepřem a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.