Fusilli s tuňákem
25 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusCitrony
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaAnčovičky konzervované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
43 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Do připravené omáčky vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, ve které uvaříme podle návodu na obalu fusilli. Příprava trvá zhruba 10-12 minut. Uvařené fusilli důkladně scedíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Rozporcujeme tuňáka na menší kousky a opatrně zamícháme do těstovin, aby se nám úplně nerozpadl. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.