Fusilli s tuňákem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
43 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
224 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a za stálého míchání asi 2 minuty povaříme. Do připravené omáčky vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, ve které uvaříme podle návodu na obalu fusilli. Příprava trvá zhruba 10-12 minut. Uvařené fusilli důkladně scedíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Rozporcujeme tuňáka na menší kousky a opatrně zamícháme do těstovin, aby se nám úplně nerozpadl. Podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.