Fusilli se šunkou a sýrem
50 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Gruyére
- 115gramůŠunka dušená
- 30mililitrůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
551 mg
Postup přípravy
- 1Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
- 2Mezitím ušleháme vejce s mlékem, smetanou a polovinou nastrouhaného gruyéru. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme.
- 3Polovinu uvařených těstovin dáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme polovinou proužků uvařené šunky a celou vrstvu těstovin a šunky zopakujeme. Přilijeme směs smetany a vajec a promícháme. Posypeme zbytkem gruyéru a nastrouhaným parmezánem. Pečeme dozlatova 30 minut. Poté můžeme ihned servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.