Galantina z telecího hrudí
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 1kilogramTelecí hruď
- 250gramůTelecí kýta
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1kusVepřový jazyk uzený
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVíno bílé
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžičkaPaštikové koření
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
78 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nádivka :
- 2Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.
- 3Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.
- 4Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.
- 5Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.
- 6Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.