Galantina z telecího hrudí

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
78 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka :
  • 2
    Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.
  • 3
    Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.
  • 4
    Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.
  • 5
    Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.
  • 6
    Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.