Galantina z většího kuřete II
165 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyLanýž
- 1špetkaMuškátový květ
- 0,1litrSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůVepřový jazyk uzený
- 300gramůTelecí plec
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 250gramůJátra telecí
- 1lžičkaSůl
- 1500gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1269 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
87 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
185 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Příprava nádivky :
- 2Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny.
- 3Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme.
- 4Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme.
- 5Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne.
- 6Druhý den galantinu vybalíme.
- 7Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.