Galantina z většího kuřete II

165 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1269 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
87 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
185 mg
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava nádivky :
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny.
  • 3
    Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme.
  • 4
    Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme.
  • 5
    Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne.
  • 6
    Druhý den galantinu vybalíme.
  • 7
    Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.