Galettes plněné rybou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMořský ďas
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůProtlak rajčatový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pohanková
- 30gramůBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Metličkou vyšleháme z mouky, vajec, trochy soli a mléka palačinkové těsto. Přikryjeme a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na lžíci másla ji krátce osmažíme. Přidáme rybí plátky, pokapeme citrónovou šťávou a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi deset minut.
- 3V suché pánvi z těsta upečeme 12 co nejtenčích palačinek. Dohladka rozmícháme zakysanou smetanu, rajčatový protlak, mletou papriku a bylinky. Rybu rozebereme vidličkou na kousky a vše promícháme. Pohankové palačinky naplníme a podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.