Gambas al ajillo

30 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
70 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé garnáty vyloupeme, ale neodřezáváme ocasy. Zbavíme je žil a směrem od hlavy nařízneme podélně na hřbetu.
  • 2
    Smícháme máslo s olejem a stejným dílem ho rozdělíme do 4 litinových rendlíků o objemu 500 ml. Do každého rendlíku přidáme po stejném dílu z polovičního množství utřeného česneku.
  • 3
    Rendlíky dáme na plech, troubu předehřejeme na 250°C a 10 minut pečeme, dokud nezačne směs bublat. Vyjmeme z trouby a do rendlíků dáme garnáty a zbylý česnek. Vrátíme do trouby a pečeme cca 5 minut, dokud nebudou garnáti hotoví.
  • 4
    Pak přimícháme jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka, dle chuti osolíme a podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.