Garnáti po sečuánsku
30 min.
Ingredience
- 1500gramůGarnát obecný
- 40mililitrůOlej stolní
- 5gramůSkořice celá
- 10gramůKardamom
- 2kusyHřebíček
- 5gramůKurkuma
- 2kusyBobkový list
- 4kusyChilli paprička zelená
- Na marinádu
- 6stroužkůČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 6kusůChilli paprička
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
845 mg
Postup přípravy
- 1Garnáty kuchyňsky upravíme. Suroviny na marinádu rozmixujeme v mixéru na jemnou pastu. Garnáty potřeme pastou a na 4 hodiny je necháme marinovat v lednici.
- 2Ve woku rozpálíme olej, nasypeme do něj koření, bobkový list a chilli papričky a smažíme je asi minutku. Garnáty vyjmeme z marinády a vlijeme ji do woku, mícháme dokud nezhoustne. Na závěr přisypeme garnáty a smažíme je 5 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.