Garnáti s piri piri kořením
30 min.
Ingredience
- 1kilogramGarnát obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyKoření piri piri
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 1kusLimetka
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
513 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků.
- 2Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou.
- 3Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava.
- 4Podáváme s nakrájenou limetkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.