Garnáti s piri piri kořením

30 min.

Ingredience

    • 1kilogramGarnát obecný
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžičkyKoření piri piri
    • 2lžičkyPetržel - nať
    • 1stroužekČesnek
    • 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusLimetka
    • 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
513 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků.
  • 2
    Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou.
  • 3
    Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava.
  • 4
    Podáváme s nakrájenou limetkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.