Garnáti se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 600gramůGarnát obecný
- 200gramůRajčata
- 1kusCuketa
- 1kusCeler řapíkatý
- 60gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 60gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 70mililitrůVíno bílé
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme. Odřízneme stopku z cukety, očistíme celer, odřízneme stonek a tvrdé vnější listy z fenyklu a oloupeme cibuli. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli jemně nasekáme.
- 2V pánvi osmažíme na másle a oleji připravenou zeleninu, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou na mírném plameni cca 10 minut za občasného zamíchání. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dobře osušíme. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme k zelenině smetanu a necháme částečně na prudším plameni vyvařit, přidáme ocásky garnátů a prohřejeme. Stáhneme pánev z ohně a garnáty v zelenině podáváme horké na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.