Garnáti sladkokyselí
30 min.
Ingredience
- 3lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 250gramůGarnát obecný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVaječný bílek slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika zelená
- 0,5kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaChilli omáčka
- 4lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
79 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
865 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Smícháme garnáty, solamyl, sůl a bílek. Rozpálíme v předehřátém woku olej a garnáty krátce osmahneme - 40 vteřin. Vyjmeme je a necháme okapat. Vylijeme olej a vytřeme wok ubrouskem.
- 2Dáme rozehřát lžíci olivového oleje, přidáme pokrájenou papriku, mrkev, cukr, ocet, víno, rajčatovou a chilli omáčku a vše smažíme 1 minutu, přidáme sůl, pepř, vodu a přivedeme k varu. Přidáme garnáty a promícháme. Solamylem zahustíme omáčku.
- 3Pokapeme sezamovým olejem a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.