Garnátová polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty omyjeme a osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nasekáme.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém másle podusíme připravenou zeleninu. Potom přidáme tymián, bobkový list a garnáty. Za stálého míchání smažíme, až garnáty zčervenají. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přilijeme koňak a flambujeme.
  • 3
    Polévku podlijeme vínem a po chvíli dušení vyjmeme garnáty z hrnce a vyloupeme je z krunýřů.
  • 4
    Vývar prolisujeme, v troše vody rozmícháme solamyl, nalijeme do polévky a povaříme asi 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu a máslo a do polévky přidáme garnáty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.