Garnátová polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůGarnát obecný
- 250gramůZelenina kořenová
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1litrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2centilitryMartell cognac
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžíceSolamyl
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Garnáty omyjeme a osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nasekáme.
- 2V hrnci na rozehřátém másle podusíme připravenou zeleninu. Potom přidáme tymián, bobkový list a garnáty. Za stálého míchání smažíme, až garnáty zčervenají. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Přilijeme koňak a flambujeme.
- 3Polévku podlijeme vínem a po chvíli dušení vyjmeme garnáty z hrnce a vyloupeme je z krunýřů.
- 4Vývar prolisujeme, v troše vody rozmícháme solamyl, nalijeme do polévky a povaříme asi 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu a máslo a do polévky přidáme garnáty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.