Garnáty s lístky koriandru a s chilli

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
126 mg
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté garnáty vyloupeme, zbavíme žilek a nařízneme podélně na hřbetě, takže se rozevřou jako motýli (u hlav a ocásků necháme spojené).
  • 2
    Do misky vložíme česnek, koriandr, limetkovou šťávu, rostlinný a sezamový olej, světlou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a mletý černý pepř. Vše důkladně promícháme. Do směsi přidáme opatrně garnáty, aby se celí obalili. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat (nejméně 30 minut).
  • 3
    Připravíme bambusové špejle, na hodinu totiž namočíme ve vodě, aby se při grilování nepřipálily. Na každou špejli napíchneme několik garnátů.
  • 4
    Roztopíme gril (případně rozehřejeme elektrickou troubu - program grilování) na vysokou teplotu. Rošt v troubě obalíme alobalem. Garnáty grilujeme dost daleko od zdroje tepla cca 10 minut z každé strany (na přímém ohni stačí poloviční doba grilování). Garnáty v průběhu grilování stále obracíme, aby se rovnoměrně propekli. Při grilování je potíráme zbývající marinádou.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.