Garnáty s lístky koriandru a s chilli
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 350gramůGarnát obecný
- 1lžičkaOmáčka ústřicová
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
126 mg
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Omyté garnáty vyloupeme, zbavíme žilek a nařízneme podélně na hřbetě, takže se rozevřou jako motýli (u hlav a ocásků necháme spojené).
- 2Do misky vložíme česnek, koriandr, limetkovou šťávu, rostlinný a sezamový olej, světlou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a mletý černý pepř. Vše důkladně promícháme. Do směsi přidáme opatrně garnáty, aby se celí obalili. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat (nejméně 30 minut).
- 3Připravíme bambusové špejle, na hodinu totiž namočíme ve vodě, aby se při grilování nepřipálily. Na každou špejli napíchneme několik garnátů.
- 4Roztopíme gril (případně rozehřejeme elektrickou troubu - program grilování) na vysokou teplotu. Rošt v troubě obalíme alobalem. Garnáty grilujeme dost daleko od zdroje tepla cca 10 minut z každé strany (na přímém ohni stačí poloviční doba grilování). Garnáty v průběhu grilování stále obracíme, aby se rovnoměrně propekli. Při grilování je potíráme zbývající marinádou.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.