Garnáty v peřince

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs.
  • 2
    Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně.
  • 3
    Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody.
  • 4
    V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly.
  • 5
    Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.