Garnáty v peřince
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyKoriandr celý
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 12kusůChléb rýžový
- 1lžíceChilli omáčka
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOmáčka švestková
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceMouka polohrubá
- 240gramůGarnát obecný
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs.
- 2Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně.
- 3Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody.
- 4V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly.
- 5Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.