Gazpacho Ambiente
40 min.
Ingredience
- 120gramůOkurky
- 20gramůCibule
- 6gramůČesnek
- 120gramůPaprika červená
- 120gramůOcet vinný
- 10gramůSůl
- 450gramůRajčata
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 200mililitrůVíno červené
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Oloupané salátové okurky, cibuli, červené papriky a česnek pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu zeleniny, cibule a všechen česnek zalijeme bílým vinným octem, osolíme a dobře rozmixujeme.
- 2Rozmačkáme zralá sladká rajčata, bílý chléb pokrájíme na kostky, vše smícháme, zalijeme červeným vínem Rioja a necháme 20 minut odstát, až chléb změkne.
- 3Chléb s rajčaty a vínem pak rozmixujeme a přecedíme na mixovanou zeleninu. Polévku dáme dobře vychladit a rozdělíme na vychlazené talíře.
- 4Servírujeme ledové, druhou polovinu okurek, paprik a cibule vyskládáme odděleně na širokých okrajích talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.