Giambras

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme.
  • 2
    V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko.
  • 3
    Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit.
  • 4
    Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.