Giambras
40 min.
Ingredience
- 600gramůRak říční
- 200gramůRajčata
- 5gramůMáta
- 10gramůMajoránka
- 100mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20gramůBazalka
- 60gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mátu, majoránku a bazalku a jemně nasekáme. Spařená a oloupaná rajčata hrubě nasekáme.
- 2V osolené vařící vodě povaříme 3 minuty raky, scedíme je, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je z krunýře a odstraníme černé střívko.
- 3Oloupeme šalotku, jemně ji pokrájíme a smažíme 2 minuty v pánvi na másle, pak přidáme nasekaná rajčata a dusíme vše další 2 minuty. Zalijeme rajčata bílým vínem a necháme ho zčásti vyvařit.
- 4Stáhneme pánev z ohně, přidáme do ní račí ocásky, nasekané bylinky, trochu soli a pepře, vše promícháme, přikryjeme pokličkou a před podáváním necháme hotový pokrm 2 minuty odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.