Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
11 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené hrušky, fíky a švestky zalijeme vodou, přidáme cukr a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a zachycenou tekutinu uchováme. Ovoce poté rozemeleme nebo rozmixujeme a promícháme s rozinkami, ořechy, skořicí, hřebíčkem a likérem. Můžeme přidat trochu scezené tekutiny.
  • 2
    Na těsto smícháme mouku s mlékem, máslem, vejcem, droždím a špetkou soli. Propracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Rozválíme na tenký obdélník a potřeme zbytkem šťávy z vaření.
  • 3
    Náplň vytvarujeme do bochníku, ten posadíme na těsto a ze všech stran zabalíme. Přemístíme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a vidličkou několikrát propíchneme. V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.