Glarnský kynutý hruškový chléb s ořechy a rozinkami
100 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůHrušky sušené
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůŠvestky sušené
- 100gramůFíky sušené
- 100gramůHrozinky
- 100gramůOřechy vlašské
- 1špetkaHřebíček
- 100mililitrůSherry brandy
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na vymazání a potření
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceTuk rostlinný
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
11 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Sušené hrušky, fíky a švestky zalijeme vodou, přidáme cukr a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme okapat a zachycenou tekutinu uchováme. Ovoce poté rozemeleme nebo rozmixujeme a promícháme s rozinkami, ořechy, skořicí, hřebíčkem a likérem. Můžeme přidat trochu scezené tekutiny.
- 2Na těsto smícháme mouku s mlékem, máslem, vejcem, droždím a špetkou soli. Propracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Rozválíme na tenký obdélník a potřeme zbytkem šťávy z vaření.
- 3Náplň vytvarujeme do bochníku, ten posadíme na těsto a ze všech stran zabalíme. Přemístíme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a vidličkou několikrát propíchneme. V mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.