Glazovaný pastinák
25 min.
Ingredience
- 300gramůPastinák
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůMed včelí
- 40gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pastináky vhodíme do hrnce s osolenou vodou, vaříme zakryté na mírném ohni 9 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou, nakrájíme podélně na čtvrtky.
- 2Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, vložíme pastináky a opékáme za občasného míchání a otáčení, dokud nezačnou zlátnout. Osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu, mícháním a obracením medem pokryjeme všechny pastináky a pár minut ještě zahříváme, až jejich povrch zesklovatí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.