Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1hrstBazalka
- 350gramůLosos obecný
- 500gramůBramborové noky
- 4lžíceOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
38 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme noky podle návodu, scedíme a necháme zakryté.
- 2Lososa nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme.
- 3Vyjmeme, do pánve nalijeme smetanu, přidáme noky a rajčátka nakrájená na čtvrtiny. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
- 4Vložíme zpět lososa a zlehka promícháme.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.