Gnocchi s máslem a se sýrem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1,5lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 115gramůMouka pšeničná - Semolina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySýr Parmezán
- 1litrMléko polotučné
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 85gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nasypeme cibuli, přidáme bobkový list a přilijeme mléko.
- 2Přivedeme k varu, vyndáme cibuli i bobkový list, přidáme semolinu, osolíme a opepříme.
- 320 minut vaříme, dokud není těsto husté. Poté odstavíme, přimícháme nastrouhaný parmazán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
- 4Rozetřeme těsto na plech tak, aby nebylo tlustší než 1cm. Necháme vychladnout a nakrájíme nožem na čtverečky.
- 5Do lehce vymazané ohnivzdorné misky rozložíme gnocchi a posypeme sýrem.
- 6Zbytek másla rozpustíme a pokapeme gnocchi.
- 7Při 180 stupních pečeme 15 minut.
- 8Poté grilujeme, dokud horní vrstva nezhnědne a není křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.