Gnocchi s máslem a se sýrem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nasypeme cibuli, přidáme bobkový list a přilijeme mléko.
  • 2
    Přivedeme k varu, vyndáme cibuli i bobkový list, přidáme semolinu, osolíme a opepříme.
  • 3
    20 minut vaříme, dokud není těsto husté. Poté odstavíme, přimícháme nastrouhaný parmazán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
  • 4
    Rozetřeme těsto na plech tak, aby nebylo tlustší než 1cm. Necháme vychladnout a nakrájíme nožem na čtverečky.
  • 5
    Do lehce vymazané ohnivzdorné misky rozložíme gnocchi a posypeme sýrem.
  • 6
    Zbytek másla rozpustíme a pokapeme gnocchi.
  • 7
    Při 180 stupních pečeme 15 minut.
  • 8
    Poté grilujeme, dokud horní vrstva nezhnědne a není křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.