Gorgonzolová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 125gramůSýr Gorgonzola
- 1lžíceMartell cognac
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
301 mg
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme v hrnci k varu zeleninový vývar a smetanu. Povaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny.
- 2Poté přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Dochutíme pepřem a koňakem.
- 3Omáčka je vhodná ke špagetám, těstovinám tortellini či bramborovým nokům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.