Gougére s čerstvou zeleninou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.
  • 2
    Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.
  • 4
    Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.
  • 5
    Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.