Gougére s čerstvou zeleninou
85 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 90gramůSýr Gruyére
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo bylinkové
- 1lžíceČesnekové máslo
- 2lžičkyOlej olivový
- 2kusyPórek
- 225gramůZelí hlávkové bílé
- 125gramůFazolové klíčky
- 0,5lžičkaLimetková kůra
- 1lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.
- 2Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.
- 3Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.
- 4Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.
- 5Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.