Gougere s hříbky
70 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 375gramůHříbky čerstvé
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 450mililitrůMléko polotučné
- 10gramůEstragon
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- PÁLENÁ HMOTA
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 300mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pálené těsto: mouku prosejeme se špetkou soli. Do hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme máslo a přivedeme k varu.
- 2Hrnec sundáme ze sporáku a přidáme mouku. Zamícháme, až je směs hladká a lesklá a nechytá se stěn kastrolu. Necháme trochu vychladnout. Do směsi postupně zamícháme vejce, až se těsto leskne. Připravíme gougere tak, že těsto vtlačíme kolem okrajů zapékací misky. Přikryjeme a dáme vychladit, mezitím si připravíme náplň.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby a mírně 3–4 minuty smažíme. Houby děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou. Nasypeme mouku a 1 minutu mícháme. Postupně přiléváme mléko a průběžně vaříme, až směs zhoustne.
- 4Vrátíme houby, přidáme estragon a okořeníme pepřem a solí. Směs nalijeme doprostřed věnce z těsta a pečeme 35–40 minut v troubě na 220 °C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.