Gratinovaná cibulová polévka

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
883 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do hrnce na rozpálené sádlo. Za občasného míchání cibuli osmažíme dozlatova, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme kosti z vepřové pečeně a dáme vařit na mírný oheň.
  • 2
    Veku nakrájíme na plátky, které osušíme v mírně vyhřáté troubě. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle.
  • 3
    Polévku vaříme 2–3 hodiny, potom vyjmeme kosti a polévku rozdělíme do šálků ze silného porcelánu. Navrch poklademe osušené plátky veky a zasypeme strouhaným sýrem.
  • 4
    Šálky s polévkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a gratinujeme dozlatova. Musíme si dát pozor, aby se sýr nepřipálil a nezhořkl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.