Gratinovaná cibulová polévka
200 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 130gramůSýr Gruyére
- 2litryVoda pitná
- 400gramůKosti vepřové
- 150gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
883 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do hrnce na rozpálené sádlo. Za občasného míchání cibuli osmažíme dozlatova, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme kosti z vepřové pečeně a dáme vařit na mírný oheň.
- 2Veku nakrájíme na plátky, které osušíme v mírně vyhřáté troubě. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle.
- 3Polévku vaříme 2–3 hodiny, potom vyjmeme kosti a polévku rozdělíme do šálků ze silného porcelánu. Navrch poklademe osušené plátky veky a zasypeme strouhaným sýrem.
- 4Šálky s polévkou vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a gratinujeme dozlatova. Musíme si dát pozor, aby se sýr nepřipálil a nezhořkl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.