Gratinovaná jablka s překvapením
40 min.
Ingredience
- 6lžicCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMarmeláda višňová
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 1špetkaHřebíček mletý
- 150gramůOřechy vlašské
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžíceStrouhanka
- 4kusyJablka
- 1hrstHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Oloupaná, rozpůlená jablka vydlabeme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
- 2Mleté ořechy dáme do misky, přidáme 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, koření, 1 lžíci měkkého másla, marmeládu, žloutky, rum, rozinky a strouhanku. Vše dobře promícháme.
- 3Směsí naplníme jablka, překryjeme je vrstvou sněhu ušlehaného z bílků a v horké troubě zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.