Gratinovaná jablka s překvapením

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaná, rozpůlená jablka vydlabeme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku.
  • 2
    Mleté ořechy dáme do misky, přidáme 3 lžíce cukru, vanilkový cukr, koření, 1 lžíci měkkého másla, marmeládu, žloutky, rum, rozinky a strouhanku. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Směsí naplníme jablka, překryjeme je vrstvou sněhu ušlehaného z bílků a v horké troubě zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.