Gratinovaná jarní zelenina v bylinkovém sabayonu
70 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 5špetekSůl
- 1špetkaKmín celý
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůChřest zelený
- 200gramůHrášek
- 250gramůKedlubna
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80mililitrůVíno bílé
- 300gramůKvěták
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě s kmínem vaříme omyté brambory ve slupce přibližně 20 minut. Mezitím omyjeme zeleninu, očistíme, nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky. Oloupané brambory udržujeme teplé. Předehřejeme gril. V hrnci na rozpuštěném másle se špetkou soli a cukru prudce opečeme zeleninu. Přilijeme zeleninový vývar, v zakrytém hrnci vaříme 10 minut při nižší teplotě.
- 2Ve vodní lázni ušleháme ze žloutků, octa a bílého vína lehký krém. Dochutíme sekanými bylinkami(kerblík, kopr, estragon) a solí.
- 3Brambory a zeleninu vložíme na hluboké talíře, přelijeme bylinkovým sabayonem a grilujeme na rozpáleném grilu 3 - 4 minuty, až docílíme světle hnědého zbarvení pokrmu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.