Gratinovaná jarní zelenina v bylinkovém sabayonu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě s kmínem vaříme omyté brambory ve slupce přibližně 20 minut. Mezitím omyjeme zeleninu, očistíme, nakrájíme na čtyřcentimetrové kousky. Oloupané brambory udržujeme teplé. Předehřejeme gril. V hrnci na rozpuštěném másle se špetkou soli a cukru prudce opečeme zeleninu. Přilijeme zeleninový vývar, v zakrytém hrnci vaříme 10 minut při nižší teplotě.
  • 2
    Ve vodní lázni ušleháme ze žloutků, octa a bílého vína lehký krém. Dochutíme sekanými bylinkami(kerblík, kopr, estragon) a solí.
  • 3
    Brambory a zeleninu vložíme na hluboké talíře, přelijeme bylinkovým sabayonem a grilujeme na rozpáleném grilu 3 - 4 minuty, až docílíme světle hnědého zbarvení pokrmu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.