Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci
40 min.
Ingredience
- 150gramůRajčata
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 3gramyOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 10gramůSýr Parmezán
- 15gramůSýr Eidam cihla 30%
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.
- 2Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.
- 3Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.
- 4Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.
- 5Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.