Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.
  • 2
    Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.
  • 3
    Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.
  • 5
    Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.