Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý špenát blanšírujeme chvíli v osolené vodě, okořeníme muškátem a pepřem. Špenát scedíme, nakrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřátý olej. Přidáme žloutky a mícháme, dokud se nesrazí.
  • 2
    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat osolíme, opepříme a naplníme špenátovou směsí.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj nastrouhaný parmezán a hmotou ozdobíme naplněná rajčata.
  • 4
    Zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.