Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci
40 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 30gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý špenát blanšírujeme chvíli v osolené vodě, okořeníme muškátem a pepřem. Špenát scedíme, nakrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřátý olej. Přidáme žloutky a mícháme, dokud se nesrazí.
- 2Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat osolíme, opepříme a naplníme špenátovou směsí.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj nastrouhaný parmezán a hmotou ozdobíme naplněná rajčata.
- 4Zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.