Gratinovaná šunka se žampiony
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyOkurky nakládané
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 600gramůŠunka dušená
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 10mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Plátky šunky opečeme na oleji, naskládáme je do gratinovací nádoby (zapékací mísy) a přidáme žampiony podušené na másle.
- 2Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme a nalijeme na žampiony se šunkou. Gratinujeme dozlatova.
- 3Před podáváním ozdobíme pokrm proužky papriky a okurkou.
- 4Podáváme s opékanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.