Gratinovaná žabí stehýnka
36 min.
Ingredience
- 80gramůŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůŽabí stehýnka
- 50mililitrůVermut bílý
- 300mililitrůOmáčka bešamelová
- 100mililitrůVývar rybí
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 40gramůSýr Parmezán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na rozpáleném másle.
- 2Přidáme žabí stehýnka, která jsme osolili a opepřili.
- 3Minutu opékáme, poté podlijeme vermutem, rybím vývarem a bešamelem, přidáme pokrájené žampiony a žloutky.
- 4Stehýnka přendáme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut při 200°C
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.